Liga 1

INTERVIU | Dragomir: "Vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului romanesc"

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, a declarat, joi, într-un interviu acordat agentiei MEDIAFAX, ca în viitoarea editie a Ligii I vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului românesc, neexcluzând posibilitatea ca doua echipe sa se retraga din campionat.

Redam integral interviul acordat de presedintele LPF Dumitru Dragomir:

Reporter: Începe Liga I, cum credeti ca va fi, lupta mai strânsa decât anul trecut?

Dumitru Dragomir: Da, va fi o competitie interesanta. S-au întarit multe echipe, atât cu antrenori seriosi si buni ,cât si cu jucatori foarte buni.

R: Credeti ca vor reusi echipele din Bucuresti sa prinda podiumul anul asta?

D.D.: Ma îndoiesc ca se va întâmpla lucrul acesta. Pentru ca sunt 3-4 echipe din provincie foarte tari si ma refer la CFR Cluj, Vaslui, Urziceni si Timisoara. Pe lânga aceste patru favorite în lupta pentru titlu vor intra bineînteles si Steaua, Rapid si Dinamo. Astea sunt favoritele de anul asta.

R: Va fi afectat campionatul de lipsa banilor?

D.D.: Da, clar, acesta va fi principalul obstacol. Cred ca vor fi mari probleme anul asta. Vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului românesc.

R.: Ati anuntat ca e posibil sa mai apara echipe care sa se retraga...

D.D.: Pâna la începutul campionatului sigur nu vor mai aparea, dar e posibil sa fie doua echipe care sa se retraga în plin campionat, sa cedeze. Nu stiu ce se va întâmpla în cazul asta, vom vedea atunci, oricum campionatul trebuie sa mearga înainte.

R: E saracie, dar dumneavoastra la liga va descurcati, ati facut rost de un nou sponsor, o duceti bine...

D.D.: Ce Dumnezeu sa fac? Stau cu gura pe ei toata ziua, ma milogesc. Si asta îi sfatuiesc si pe conducatorii de cluburi sa faca, sa lase orgoliul deoparte, sa lase tot si sa umble dupa bani cum umblam si noi.

R.: Reprezentantii Jandarmeriei afirma ca patru stadioane din Liga I nu îndeplinesc conditiile de gazduire a meciurilor. Ce se întâmpla cu ele?

D.D.: Vom vedea în colegiul Ligii I, ce se va discuta cu Jandarmeria. Mai reparam si noi câte ceva, mai lasa si ei si vom ajunge la o întelegere în cele din urma.

R.: Cum explicati ca sunt din ce în ce mai multe echipe din vestul tarii în vreme ce dispar cele din Moldova?

D.D.: Ce sa faci? Saracia e mai mare în Moldova decât în Ardeal. În Ardeal au grija oamenii cu bani sa investeasca în fotbal, au grija de zona sa nu se aleaga praful.

R.: Au aparut multe schimbari de jucatori pe ultima suta de metri, credeti ca se vor adapta la noile echipe?

D.D.: Pâna în septembrie mai e destul timp, vor mai fi si alte transferuri. Cât despre jucatori, cred ca se vor descurca, fiecare sac îsi va gasi peticul lui.

R.: Despre posibilitatea ca Marius Alexe sa fie transferat la Chelsea ce spuneti?

D.D.: La Chelsea? Pfuu... E jucator bun sa stiti, cred ca s-ar descurca. E un jucator de forta, destul de bun. Si mai sunt câtiva jucatori din Liga I, care ar putea face fata la echipe puternice. Eu l-as vedea si pe Andrei Ionescu asta de la Steaua, la Barcelona.

Mediafax



INTERVIU | Dragomir: "Vor fi cele mai mari probleme financiare din istoria fotbalului romanesc"